Sari la conținut
Home » Blog » Stațiunea Durău

Stațiunea Durău

Stațiunea Durău – oaza de relaxare din Ceahlău. Activități și obiective turistice

Stațiunea Durău este o localitate turistică montană din județul Neamț, parte a comunei Ceahlău. Este situată la poalele masivului Ceahlău, pe versantul de nord-vest al acestuia, la o altitudine de 780-800 metri. Durău se află la o distanță de 9 km de lacul de acumulare Izvorul Muntelui de pe râul Bistrița.

Statiunea Durau
Statiunea Durau

Climatul subalpin, cu un aer ozonat de o mare puritate, este perfect pentru cei care vor să scape de anemie, nevroză astenică sau, pur și simplu, simt nevoia de a se reface după un examen greu sau un efort fizic prelungit. Aerul curat, fară praf și particule alergice și atmosfera ozonată sunt principalii factori naturali de cură din stațiunea Durău.

Cum ajungi la Durău

Căi de acces: DN 15 (Turda-Tg.Mures-Piatra Neamţ-Bacău) cu derivaţie pe DJ 155 F din Bistricioara(16 km) sau de la Bicaz-baraj(28 km).

Trasee montane din stațiunea Durău

Pentru iubitorii muntelui, de la Durău, se poate pleca în drumeții spre Vârful Ocolasu Mare – 1.907 m și Vârful Toaca – 1.904 m. Traseele montane de pe Masivul Ceahlău, recent reamenajate, reprezintă cel mai mare punct de atracție turistica din aceasta zona. Pe unul din traseele care urca muntele Ceahlău, turiștii pot admira cascada Duruitoarea, cu un impresionant jet de apa și zgomot asurzitor.

cascada duruitoare
Cascada Duruitoarea
  • Stațiunea Durău – Cabana Fântânele – Cusma Dorobanțului – Stânca Panaghiei – Cabana Meteo – Vârful Lespezi – Cabana Dochia

Marcaj: banda roşie; Timp de parcurs: 3h – 3h 30 min la urcare, 2 h 20 min la coborâre Diferenţă de nivel de 1180 m. Lungime de parcurs de 7,3 km. Grad de dificultate mediu

  • Staţiunea Durău – Poiana Viezuri – Cascada Duruitoarea – Poliţa Ariniş – Piciorul Şchiop – Cabana Dochia

Marcaj: cruce roşie; Timp de parcurs: 4 h 30 min – 5 h Diferenţă de nivel de 1240 m urcare şi 310 m coborâre. Lungime de parcurs de 7,5 km. Grad de dificultate: mediu

Pârtii de schi în Durău

Statiunea Durau, destinatie pentru iubitorii sporturilor de iarna

Stațiunea Durău reprezintă o destinație de vacanță ideală în orice sezon. Poți merge la Durău și dacă ești pasionat de sporturile de iarnă, aici existând pârtia de ski Poiana Soarelui. Aceasta este ideală pentru săniuș și ski, atât pentru începători, cât și pentru avansați. Există și teleschi pe această pârtie, care urcă pe o distanță de 350 de metri.

Stratul de zăpadă este mediu iar sezonul de ski durează, în mod obișnuit, din decembrie până în martie. Pârtia are o lungime de 375 m un nivel de dificultate mic, cu o diferență de nivel de 35 m. Pe pârtia de schi de la Durău nu se găsesc nici instalație de iluminat nocturnă și nici tunuri de zăpadă artificială, însă acest lucru nu reprezintă un impediment pentru turiști.

Sursa: libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide fereastra
1
💬 Doriti sa vorbiti cu noi ?
Scan the code
Salut👋
Te putem ajuta?